Kto z nas nie jadł jajek w majonezie? Czasem z groszkiem, innym razem z papryką, ogórkiem lub posypane samym pieprzem. Pod każdą postacią są pyszne, ale dziś u mnie jajka w majonezie z groszkiem konserwowym.
Jajka w majonezie z groszkiem.
Składniki na jajka w majonezie z groszkiem:
- 7 jajek
- mały słoiczek majonezu
- zielona sałata
- 1 puszka zielonego groszku konserwowego
Przygotowanie jajek w majonezie z groszkiem.
Jajka zalewamy wodą, solimy gotujemy około 10 minut od momentu wrzenia. Po ugotowaniu jajka odcedzamy, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Przestudzone jajka kroimy wzdłuż na pół. Groszek odcedzamy. Sałatę zieloną dokładnie płuczemy, suszymy i szatkujemy. Poszatkowaną sałatę układamy na talerzu. Na sałacie układamy połówki jajek. Na jajka układamy fantazyjnie majonez(ja włożyłam majonez do szprycy z końcówką gwiazdką). Na majonez nakładamy zielony groszek. Przed podaniem można schłodzić. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz