Jajka w majonezie z groszkiem



Kto z nas nie jadł jajek w majonezie? Czasem z groszkiem, innym razem z papryką, ogórkiem  lub posypane samym pieprzem. Pod każdą postacią są pyszne, ale dziś u mnie jajka w majonezie z groszkiem konserwowym.



Jajka w majonezie z groszkiem.

Składniki na jajka w majonezie z groszkiem:
  • 7 jajek

  • mały słoiczek majonezu

  • zielona sałata

  • 1 puszka zielonego groszku konserwowego



Przygotowanie jajek w majonezie z groszkiem.

Jajka zalewamy wodą, solimy  gotujemy około 10 minut od momentu wrzenia. Po ugotowaniu jajka odcedzamy, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Przestudzone jajka kroimy wzdłuż na pół. Groszek odcedzamy. Sałatę zieloną dokładnie płuczemy, suszymy i szatkujemy. Poszatkowaną sałatę układamy na talerzu. Na sałacie układamy połówki jajek. Na jajka układamy fantazyjnie majonez(ja włożyłam majonez do szprycy z końcówką gwiazdką). Na majonez nakładamy zielony groszek. Przed podaniem można schłodzić.  Smacznego !!!















Komentarze