Nie wiedziałam wczoraj co ze sobą zrobić, bo miałam na coś ochotę, ale nie bardzo wiedziałam na co. Też tak czasem macie? I tak po zajrzeniu do lodówki postanowiłam upiec boczek razem z chlebkiem. Do tego miała być jeszcze musztarda, ale jak się okazało później niestety nie była tymczasowo w moim posiadaniu.
Szybka przekąska z boczku.
Składniki na szybką przekąskę z boczku:
- 1 wiejski wędzony boczek
- kilka kromek chleba
- masło czosnkowe (czyli 2 łyżki masła wymieszane ze zgniecionym ząbkiem czosnku)
Przygotowanie przekąski z boczku.
Na rozgrzanej patelni grillowej układamy plasterki boczku i kromki chleba. Boczek i chleb podpiekamy z obydwu stron. Na podpieczony chlebek nakładamy trochę masła czosnkowego. Kiedy się masło lekko rozpuści na chlebku układamy podpieczony boczek. Gotowe kanapeczki przekładamy na talerz. Zjadamy na ciepło. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz