Po wielu próbach w końcu udało mi się stworzyć idealny sos czosnkowy. Sos ten możemy użyć dosłownie do wszystkiego. To do polania różnego rodzaju sałatek, czy mięsa, czy też nawet możemy z nim zajadać surową marchew czy selera naciowego. Sos jest wyśmienity. Ja bardzo często polewam nim domowego kebaba z kurczaka lub zajadamy z nim pizze.
Sos czosnkowy II.
Składniki na sos czosnkowy II:
- 1 mały słoik majonezu
- 1 mały kubek śmietany 18%
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie sosu czosnkowe II.
Wszystkie wyżej składniki wrzucamy do blendera lub robota. I miksujemy przez około 30 sekund. Gotowy sos wylewamy na miseczkę i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz