Sos czosnkowy II



Po wielu próbach w końcu udało mi się stworzyć idealny sos czosnkowy. Sos ten możemy użyć dosłownie do wszystkiego. To do polania różnego rodzaju sałatek, czy mięsa, czy też nawet możemy z nim zajadać surową marchew czy selera naciowego. Sos jest wyśmienity. Ja bardzo często polewam nim domowego kebaba z kurczaka lub zajadamy z nim pizze.



Sos czosnkowy II.

Składniki na sos czosnkowy II:
  • 1 mały słoik majonezu

  • 1 mały kubek śmietany 18%

  • 2 rozgniecione ząbki czosnku

  • 1/2 łyżeczki cukru

  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego

  • 1/4 łyżeczki soli

  • 1/4 łyżeczki pieprzu

 Przygotowanie sosu czosnkowe II.

Wszystkie wyżej składniki wrzucamy do blendera lub robota. I miksujemy przez około 30 sekund. Gotowy sos wylewamy na miseczkę i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Smacznego !!!





Komentarze