Banalnie prosty i bardzo szybki pomysł na przygotowanie filetów drobiowych z marchewką. Mięso delikatne i soczyste, a majonez rewelacyjnie tworzy przepyszny sos razem z pieczoną marchewką. Przepis pochodzi z gazety "Prześlij przepis".
Filety drobiowe z marchewką:
Składniki na filety drobiowe z marchewką:
- 2 duże filety z piersi z kurczaka
- 4 duże marchewki
- mały słoiczek majonezu (najlepszy Winiary)
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
Przygotowanie filetów drobiowych z marchewką.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filety myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół, a następnie je lekko rozbijamy. Filety oprószamy z każdej strony solą i pieprzem. Mięso układamy na wyłożonej folią aluminiową oraz posmarowaną oliwą dużą blaszkę. Mięso smarujemy grubą warstwą majonezu. Na majonez wykładamy startą marchewkę. Marchewkę skrapiamy oliwą z oliwek. Mięso pieczemy w piekarniku nagranym do temp. 180'C przez około 40 minut. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz