Filety drobiowe z marchewką




Banalnie prosty i bardzo szybki pomysł na przygotowanie filetów drobiowych z marchewką. Mięso  delikatne i soczyste, a majonez rewelacyjnie tworzy przepyszny sos razem z pieczoną marchewką. Przepis pochodzi z gazety "Prześlij przepis".



Filety drobiowe z marchewką:

Składniki na filety drobiowe z marchewką:
  • 2 duże filety z piersi z kurczaka

  • 4 duże marchewki

  • mały słoiczek majonezu (najlepszy Winiary)

  • sól i pieprz

  • oliwa z oliwek



Przygotowanie filetów drobiowych z marchewką.

Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filety myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół, a następnie je lekko rozbijamy. Filety oprószamy z każdej strony solą i pieprzem. Mięso układamy na wyłożonej folią aluminiową oraz posmarowaną oliwą dużą blaszkę. Mięso smarujemy grubą warstwą majonezu. Na majonez wykładamy startą marchewkę. Marchewkę skrapiamy oliwą z oliwek. Mięso pieczemy w piekarniku nagranym do temp. 180'C przez około 40 minut.  Smacznego !!!











Komentarze