Sałatka z tuńczykiem (dieta Dukana, faza II)





Składniki:
  • 2 puszki tuńczyka sałatkowego

  • 1 puszka konserwowej zielonej fasolki

  • 1 słoiczek konserwowego selera

  • 5-6 konserwowych ogórków

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

  • 1 czerwona papryka

  • 1 żółta papryka

  • 1 czerwona cebula

  • 3 łyżki jogurtu greckiego

  • 1 łyżeczka musztardy

  • sól i pieprz


Tuńczyka, zieloną fasolkę i seler odcedzamy , wrzucamy do miski i dodajemy pokrojone w kostkę: ogórki, obrane jajka, oczyszczone z gniazd nasiennych obydwie papryki, obraną cebulę oraz wymieszany  jogurt z musztardą. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!



Komentarze