Parówkowe gąsieniczki to coś na urozmaicenie śniadań naszych pociech małych i dużych, choć przyznam szczerze iż moje dzieciątko nie przepada za parówkami i zjadło tylko sam makaron, za to mój mąż buł niezwykle zadowolony z prezentu córki wzbogacając swój talerz o dodatkową paróweczkę.
Składnik:
- 5-6 parówek
- 15-25 dag makaronu typu spaghetti
- keczup
Parówki obieramy z foli, a makaron łamiemy na pół. Połówkami makaronu przebijamy parówki na mniej więcej środku wzdłuż całej parówki. Makaron przeciągamy tak aby po obu stronach wystawały równe końce. Parówki z makaronem wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy na wolnym ogniu około 10-15 minut. Ugotowane gąsieniczki wykładamy na talerz i polewamy keczupem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz