Składniki:
- 1 kg płatów śledziowych w oleju
- 1 słoik marynowanej papryki
- 1 słoik marynowanych pieczarek
- 1 słoik ogórków konserwowych
- 1 czerwona cebula
- 3-4 łyżki majonezu
- 3-4 łyżki oleju
Płaty śledźiowe odcedzamy z zalewy olejowej, przekładamy do miski, zalewamy wodą z papryki marynowanej, z pieczarek marynowanych i z ogórków konserwowych oraz dodajemy olej. Zalewę ze śledźiami delikatnie mieszamy i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Na następny dzień odcedzamy śledźie z marynaty, kroimy je w grube paski, przekładamy do miski i dodajemy po kolei: pokrojoną w grubą kostkę paprykę, pokrojone w plasterki ogórki i pieczarki, poszatkowaną w drobną kostkę cebulę i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na około 2-3 godzin. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz