Składniki:
- 5-6 średnich ugotowanych buraków ćwikłowych
- 1 kwaskowate jabłko
- 1 czerwona cebula
- 2-3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka octu
- sól i pieprz
Ugotowane buraczki obieramy ze skórki i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Jabłko obrane i pozbawione gniazda nasiennego również trzemy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmażamy lekko na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy utarte buraczki i jabłko. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, cukrem i octem. Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez pięć minut tak aby się wszystkie smaki razem wymieszały. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz