Makaron z kapustą włoską, boczkiem i kiełbasą








Składniki:
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 30 dag cienkiej kiełbasy
  • 15 dag wędzonego lub gotowanego boczku
  • 4-5 łyżek oleju
  • 1 opakowanie makaronu świderki (25 dag)
  • 1 cebula
  • sól i pieprz


Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany odcedzamy i pozostawiamy do odciekniecia na sitku. Kiłbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złotobrązowy kolor. Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy poszatkowaną kapustę, nie przerywajaqc smażenia. Kiedy kapusta zacznie lekko brązowieć dodajemy wówczas pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko razem smażymy do momentu zeszklenia się cebuli. Na końcu dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!







Komentarze