Składniki:
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- 30 dag cienkiej kiełbasy
- 15 dag wędzonego lub gotowanego boczku
- 4-5 łyżek oleju
- 1 opakowanie makaronu świderki (25 dag)
- 1 cebula
- sól i pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany odcedzamy i pozostawiamy do odciekniecia na sitku. Kiłbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złotobrązowy kolor. Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy poszatkowaną kapustę, nie przerywajaqc smażenia. Kiedy kapusta zacznie lekko brązowieć dodajemy wówczas pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko razem smażymy do momentu zeszklenia się cebuli. Na końcu dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz