Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę ciasta francuskiego i marmolady, a dalej to już wszystko pójdzie z górki.
Składniki:
- 50 dag gotowego ciasta francuskiego, może być mrożone
- 1 słoiczek marmolady z dzikiej róży
- mąka tortowa do posypania stolnicy
- cukier puder
Cisto francuskie dzielimy na trzy części i po kolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkąty i na każdy trójkąt nakładamy marmoladę. Każdy trójkąt z marmoladą zwijamy tworząc rogaliki. Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz