Rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą z dzikiej róży




Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę ciasta francuskiego i marmolady, a  dalej to już wszystko pójdzie z górki.


Składniki:
  • 50 dag gotowego ciasta francuskiego, może być mrożone
  • 1 słoiczek marmolady z dzikiej róży
  • mąka tortowa do posypania stolnicy
  • cukier puder

 Cisto francuskie dzielimy na trzy części i po kolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkąty i na każdy trójkąt nakładamy marmoladę. Każdy trójkąt z marmoladą zwijamy tworząc rogaliki. Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!







Komentarze