Składniki:
- 3-4 podudzia z kurczaka
- 1/2 melona
- 1/2 mango
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 1 kopiasta łyżeczka curry
- 3-4 łyżki oliwy lub oleju
- sól i pieprz
Podudzia dokładnie obtaczamy w przyprawie do kurczaka i smażymy na tłuszczu ze wszystkich stron. Rumieniąc na złoto-brązowy kolor. Cebulę, mango i melona obieramy i kroimy w kostkę, a następie dodajemy do smażącego się mięsa, posypując całość przyprawą curry. Całą zawartość patelni przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez około 20 minut, po czym wyjmujemy mięso, a resztę zawartości patelni przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem. Zmiksowany na gładką masę sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie polewamy nim mięso i od razu podajemy. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz