Kurczak w sosie z mango i melona





Składniki:

  • 3-4 podudzia z kurczaka
  • 1/2 melona
  • 1/2 mango
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1 kopiasta łyżeczka curry
  • 3-4 łyżki oliwy lub oleju
  • sól i pieprz



Podudzia dokładnie obtaczamy w przyprawie do kurczaka i smażymy na tłuszczu ze wszystkich stron. Rumieniąc na złoto-brązowy kolor. Cebulę, mango i melona obieramy i kroimy w kostkę, a następie dodajemy do smażącego się mięsa, posypując całość przyprawą curry. Całą zawartość patelni przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez około 20 minut, po czym wyjmujemy mięso, a resztę zawartości patelni przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem. Zmiksowany na gładką masę sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie polewamy nim mięso i od razu podajemy. Smacznego !!!







Komentarze