Czerwona sałatka z mini kapustą pekińską





Składniki:
  • 1 mini kapusta pekińska
  • 1 duża czerwona papryk
  • 2 duże pomidory
  • 1 cebula

 Składniki na sos:
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka posiekanego suszonego koperku
  • sól i pieprz


Kapustę pekińską drobno szatkujemy, wrzucamy do miski i dodajemy oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokrojoną w kostkę, pokrojone w kostkę pomidory i cebulę. Składniki na sos wlewamy do miseczki, dokładnie mieszamy i przygotowaną mieszanką polewamy  pokrojone warzywa. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!


Komentarze