Sznycelki rybne







Składniki:
  • 50 dag filetów rybnych

  • 1 jajo

  • 1 cebula

  • 2 łyżki  bułki tartej

  • 1 łyżka poszatkowanego koperku

  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki

  • sól i pieprz

  • bułka tarta do panierowania

  • olej lub oliwa do smażenia


Rozmrożone filety rybne  miksujemy blenderem, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajo,koperek, pietruszkę, bułkę tartą, sól i pieprz.  Wszystko jeszcze raz dokładnie miksujemy. Z dobrze wyrobionej masy formujemy zgrabne, okrągłe sznycelki.  Panierujemy z obu stron w tartej bułce. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.    Smacznego !!!











Komentarze