Składniki:
- 4 podłużne filety z morskiej ryby
- 2 duże cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- mąka do panierowania
- sok z jednej cytryny
- sól i pieprz
Filety rybne solimy i pieprzymy oraz polewamy z obu stron sokiem z cytryny, a następnie panierujemy w mące. Obtoczone filety w mące układamy na wyłożoną folią aluminiową brytfankę. Ryby posypujemy cebulą poszatkowaną z czosnkiem i wymieszaną z posiekana natką pietruszki. Na końcu polewamy ryby olejem połączonym z przecierem pomidorowym i keczupem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200'C na 20-30 minut. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i sezonową surówką. Smacznego !!!
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń