Składniki:
- 50 dag schabu bez kości
- 3 jajka
- 25 dag bułki tartej do panierowania
- 5-7 łyżek mąki do panierowania
- 1 łyżeczka przyprawy do zup
- pieprz
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1/2 łyżeczka tymianku
Mięso pokrój na placki o grubości około 2 cm. Włóż jeden kawałek do grubego woreczka foliowego. Energicznymi ruchami rozbij je tłuczkiem na niezbyt cienkie placki. Tak po kolei rozbij wszystkie kawałki. Do miseczki wbij jajka i dodaj pieprz, tymianek, czosnek i przyprawę do zup. Wszystko razem roztrzep widelcem. Na osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Po kolei obtaczaj z obu stron rozbite kawałki mięsa, najpierw w mące, następnie w jajku z przyprawami, po czym w bułce tartej. Obtoczone mięso smaż na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto-brązowy kolor. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz