Składniki:
- 2 udka z kurczaka
- 3 ziemniaki
- 3 buraki
- 1 duża marchew
- 1/4 małej główki kapusty białej
- 1 liść laurowy
- 2 ziela angielski
- 2 litry wody
- 1 kostka rosołowa
- 1 duża łyżka przyprawy do zup
- 2 łyżki śmietany
- pieprz i sól do smaku
Do garnka wlej wodę, dodaj mięso i po kolei warzywa: buraki i marchewkę obraną i startą na tarce o grubych oczkach, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę oraz ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i przyprawę do zup. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Ugotowane mięso oddziel od kości, rozdrobnij na mniejsze kawałki i z powrotem wrzuć do zupy, następnie wlej śmietanę i dopraw pieprzem i solą . Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz