Łazanki-moja wersja





Składniki:
  • 1 średnia główka białej kapusty

  • 40 dag makaronu świderki

  • 20 dag boczku

  • 1 duża cebula

  • 2 łyżki smalcu

  • sól i pieprz do smaku
Ponadto do ugotowania makaronu:
  • 1 łyżka oleju 

  • 1 łyżka soli 

Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. W garnku podsmaż lekko pokrojony w kostkę boczek. Dodaj do niego poszatkowaną kapustę. Wszystko razem smaż na średnim ogniu pod przykryciem tak długo aby kapusta była miękka i lekko przypalona. Do gotowej  przypalono-duszonej kapusty dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż wszystko razem do zrumienienia cebuli. Do kapusty dodaj ugotowany makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.Smacznego !!!








Komentarze