Idealne na szybką przekąskę, łatwo się je robi, a smakują wybornie. Są chrupiące z lekkim posmakiem cukinii. Polecam zwłaszcza z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.
Panierowane kwiaty z cukinii
Składniki na panierowane kwiaty z cukinii:
- kilka kwiatów cukinii
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie panierowanych kwiatów z cukinii.
Kwiaty z cukinii oczyszczamy z pręcików, delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Jajka lekko ubijamy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu. W doprawionych jajkach maczamy kwiaty cukinii. Obtaczamy je w bułce tartej. Panierowane kwiaty układamy na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym. Smażymy jak kotlety z obu stron na złoto - brązowy kolor. Podajemy na gorąco z ulubionym sosem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz