Panierowane kwiaty z cukinii




Idealne na szybką przekąskę, łatwo się je robi, a smakują wybornie. Są chrupiące z lekkim posmakiem cukinii. Polecam zwłaszcza z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.


Panierowane kwiaty z cukinii

Składniki na panierowane kwiaty z cukinii:
  • kilka kwiatów cukinii
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej kokosowy do smażenia


Przygotowanie panierowanych kwiatów z cukinii.

Kwiaty z cukinii oczyszczamy z pręcików, delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Jajka lekko ubijamy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu. W doprawionych jajkach maczamy kwiaty cukinii. Obtaczamy je w bułce tartej. Panierowane kwiaty układamy na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym. Smażymy jak kotlety z obu stron na złoto - brązowy kolor. Podajemy na gorąco z ulubionym sosem. Smacznego !!!










Komentarze